Impactant canvi de visió de l’Agència Internacional de l’Energia

19oct.09

IAE.jpg“Necesitem una revolució energètica i ambiental” va declarar el director de la AIE, Nobuo Tanaka, a Bangkok.

L’AIE, organisme de l’OCDE que durant anys ha minitzat el potencial de l’energia renovables, va presentar ahir un informe extraordinari amb un text que no difereix massa delsl textos dels ecologistes.

L’AIE demana que la inversió en renovables superi quatre vegades la despesa nuclear al 2030 i demana una revolució que faci que en 10 anys l’energia eòlica superi la potència de la nuclear i reduir l’ús del carbó. A més l’informe demana que pel 2020 només la meitat de cotxes siguin convencionals i que es substitueixin per elèctrics, híbrids i híbrids endollables.

“Fins fa molt poc temps la AIE infravalorava les energies renovables. Aquest informe és un canvi radical” deia en Sergio Otto, director de comunicació de l’Associació Empresarial Eòlica.

El canvi es reflecteix en xifres: al 1999 l’AIE predeia pel 2020 50 gigawatts de potència eòlica al món, al 2002 va estimar 112 gw i el nou informe para de 500 gigawatts, 10 vegades més que la previsió del ’99.

“Sembla que l’AIE ha llegit els nostres informes. L’informe conformi el que ja sabíem. Invertir en un futur en energia neta es més barat que seguir com fins ara” Kaisana Kosonen, recolzant les valoracions de la AIE amb ironia.

Font: http://www.elpais.comNo Responses Yet to “Impactant canvi de visió de l’Agència Internacional de l’Energia”

  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


A %d bloguers els agrada això: