El Clima No Està En Venda al Forum Social Català, 30Gen

29gen.10

El proper dissabte 30 de gener a les 10:00 h, dins la celebració de les jornades del Forum Social Català, oferirem la xerrada-debat: 

  “Canvi Climàtic? Canvi Social! El naixement del moviment per la Justícia Climàtica

Lloc: Edifici històric de la UB, Plaça Universitat, a l’aula 4.1

La crisi climàtica, i totes les seves repercussions, està en boca de tothom, des de la gent del carrer a l’agenda dels més poderosos. A Catalunya molts col·lectius socials agrupats a la Campanya El Clima no està en Venda treballen per a divulgar la gravetat de la situació actual, desvetllar els responsables de la crisi climàtica i plantejar solucions, del nivell global al local, de l’àmbit comunitari fins a l’individual.

El seminari girarà al voltant de les respostes socials a aquesta gravíssima situació, cercant la manera de construir xarxes de resistència i de generació d’alternatives a un mode de producció i consum que estan acabant amb el planeta. Es farà una introducció en tres parts:

a) La situació global, les negociacions de Copenhagen i els principals actors a nivell internacional que intervenen en aquest tema

b) Les polítiques públiques a l’Estat, Catalunya i a nivell local, i com aquestes incideixen negativament en la mitigació del canvi climàtic, així com el paper dels lobbys econòmics.

c) Les respostes socials a la crisi: lluites pel territori, per una nova cultura de l’energia, per la conservació del medi natural, per l’agroecologia, per la justícia climàtica…

La segona part del seminari transcorrerà en un debat entre els assistents que esperem participatiu i enriquidor al voltant de les estratègies per a una acció conjunta i unitaria que permeti bastir una potent xarxa d’activistes que posin en entredit l’actual gestió neoliberal dels governs català i espanyol. Desitjem que serveixi per anar configurant aquest nou moviment tant necessari. Us hi esperem!!!

Organitza: Campanya El Clima no està en Venda

Recordeu que hi haurà multiples seminaris al llarg del tot el dia que us poden interessar!

Més info: http://fscat.blog.pangea.org/



No Responses Yet to “El Clima No Està En Venda al Forum Social Català, 30Gen”

  1. Feu un comentari

Deixa un comentari