Canvi Climàtic: Polítiques efectives o per quedar bé?

26nov.09

Dia i hora: Dimarts 1 de desembre a les 19h
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona (c/ Regomir 3, Barcelona)
http://cetede.org/spip.php?article269
Ponències:
– “Fiscalitat, energia i canvi climàtic”,  a càrrec d’Ignasi Puig Ventosa membre de ENT Medi ambient i gestió.
-“El canvi climàtic a Catalunya: dades, reivindicacions, i rentat d’imatge”, a càrrec Miguel Muñiz Gutiérrez, coordinador de Tanquem les Nuclears – 100%RENOVABLES

Fa més de mig segle que es va encetar el debat sobre la causalitat del canvi climàtic; actualment sembla ja ben establert que l’activitat humana hi contribueix en una mesura segurament decisiva, i aquesta discussió està quedant enrere. Que l’acció humana  –amb independència de l’evolució natural de la terra en aquest respecte- sigui decisiva en un problema d’aquesta magnitud civilitzatòria, tendeix a posar en qüestió l’ordre social en el seu conjunt, apel·la a la nostra llibertat i a la nostra acció col·lectiva. I, en efecte, s’ha acabat suscitant a hores d’ara  un amplíssim front –governs estatals, Nacions Unides  i altres organitzacions intergovernamentals, grans poders econòmics, partits, ONG , vells i nous corrents d’opinió- que coincideix en la necessitat de fer front a la situació ecològica creada.

El debat sobre el canvi climàtic assoleix dimensions realment globals. Circumstàncies com ara la crisi econòmica en curs i la discussió sobre les seves causes i sortides, empenyen en aquest sentit. També ho fan altres dinàmiques com la relativa  a la celebració a Copenhaguen, a partir del proper set de desembre, de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic –que pretén posar les bases d’un acord global, per al període 2013-2020, susceptible de reduir de manera substancial les emissions globals de gasos d’efecte hivernacle-.  Tal amplitud de protagonistes i debats comporta  unes possibilitats de incidència inèdites, però també n’és una font d’ambigüitats i confusions de tota mena. Cal que afinem el sentit crític i que augmentem la pressió en la direcció adient, en particular pel que fa a les polítiques públiques.
Per això, el Centre de Treball i Documentació us convida a participar amb nosaltres en aquesta xerrada on contarem amb els coneixements de dos especialistes sobre diferents temes que afecten de ple al canvi climàtic.
Organitza:
Centre de Treball i Documentació (CTD)
Dia i hora: Dimarts 1 de desembre a les 19h
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona (c/ Regomir 3, Barcelona)
http://cetede.org/spip.php?article269
(CTD)
www.cetede.org
mail@cetede.org
656842655



No Responses Yet to “Canvi Climàtic: Polítiques efectives o per quedar bé?”

  1. Feu un comentari

Deixa un comentari