Nota de Premsa | Mobilització social a Barcelona per a exigir als governants canvis estructurals urgents que aturin el canvi climàtic

23oct.09

Països Catalans, 23 d’octubre de 2009

Mobilització social a Barcelona per a exigir als governants canvis estructurals urgents que aturin el canvi climàtic

Manifestació unitària: El clima no està en venda.

dissabte, 31 d’octubre, 17h. De Pl. Universitat a Pl. St. Jaume

En motiu de la Cimera de Barcelona, del 2 al 6 de novembre, darrera sessió preparatòria de la Conferència de les Nacions Unides sobre Canvi Climàtic a Copenhaguen (COP 15), nombrosos col·lectius socials convoquem una manifestació unitària sota el lema El Clima no està en Venda.

La ciència diu ben clar que sense compromisos molt més ambiciosos que els que plantegen els governs de cara al nou tractat estarem en risc greu de creuar un punt sense retorn en el canvi climàtic. Demanem, així doncs, que el tractat que ha de substituir al de Kyoto sigui, aquest sí, un tractat ambiciós, vinculant, just i transformador.

A Copenhaguen ja podria estar tot dat i beneït, però a Barcelona no. Per això, prop de quaranta organitzacions socials han endegat una campanya de mobilització i denúncia del camí del tot equivocat que estan prenent fins ara les negociacions sobre el clima.Els objectius de la campanya unitària El Clima no està en venda són:

  • Exigir que de la Cimera de Copenhaguen en surti un compromís ferm per una reducció dràstica i immediata de les emissions de gasos hivernacle
  • Exigir el reconeixement del Deute Ecològic que tenen els països del Nord i les seves transnacionals amb el Sud.
  • Denunciar els mecanismes de mercat incorporats al protocol de Kyoto i previstos per a Copenhaguen. Denunciar els lobbies empresarials que pressionen per aigualir i mercantilitzar el tractat de Copenhaguen. Denunciar les “solucions” falses i contraproduents com els agrocombustibles i l’energia nuclear.
  • Exigir als governs espanyol i català que assumeixin que s’han de reduir de veritat les emissions de gasos hivernacle i que deixin de banda els plans estratègics basats en l’ús intensiu de combustibles fòssils.
    • Fer palès que tan sols una subversió de l’actual sistema capitalista i les institucions no democràtiques del BM, FMI i OMC, veritables responsables de la crisi social i ambiental a nivell global, ens permetrà resoldre el problema del canvi climàtic de manera efectiva i justa. Mentre se segueixi perseguint un creixement indefinit de la producció i el consum i tolerant les desigualtats (entre països i dins dels països) xocarem un i altre cop amb els límits del planeta i les repercussions sobre la societat seran gravíssimes.

Més informació

https://elclimanoestaenvenda.wordpress.com

I també als telèfons dels portaveus de la campanya:

644460731 (Arnau)

627448779 (Milena)

686283329 (Núria)

690658303 (Esther)

635679593 (Diego)

697213623(Salvador)

Anuncis


One Response to “Nota de Premsa | Mobilització social a Barcelona per a exigir als governants canvis estructurals urgents que aturin el canvi climàtic”


  1. 1 El clima no está en venta « Altermon_Consciència pel canvi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: