Les dramàtiques conseqüències del Canvi Climàtic

19oct.09
“Si seguim actuant igual, no sobreviurem, morirem. El nostre país no existirà. No podem sortir de Copenhaguen com a perdedors. No podem fer de Copenhaguen un pacte pel suicidi”

mohamed_nasheed_maldives.jpg

Mohamed Nasheed, el President de les Maldives, que ha estat presoner polític durant 5 anys, sap que ha d’afrontar una qüestió cabdal per la supervivència del seu país i per això a esdevingut un clar referent pel moviment social 350.org.

Les Maldives estan formades per un grup d’atols(illes amb corones de corall) que tenen el seu punt de màxima altura a uns metres per sobre del nivell del mar. És molt provable que la nació de les Maldives, on els seus pobles han habitat durant milers d’anys amb un sistema econòmic basat en la pesca tradicional ecològicament sostenible, desaparegui per complet. Les declaracions que el President Nasheed va realitzar a New York, dins la trobada de líders mundials per trencar el bloqueig del camí cap a Copenhaguen, contrasten fortament amb les intencions que va expressar el President Barack Obama d’aconseguir un límit d’emissions GEI i un acord que permeti a les nacions créixer i elevar el nivell de vida sense perjudicar el planeta.
Font: www.350.org

Anuncis


2 Responses to “Les dramàtiques conseqüències del Canvi Climàtic”

  1. La concienciació sobre el clima és important, però estem oblidant que l’home no és tan capaç de malmetre l’ecosistema com pensa. I també no està clar si la Terra es calenta o es refreda. De fet, al augmentar la població mundial hi ha més consum calòric al planeta i això vol dir que si les calories del Sol són constants el balanç hauria de ser negatiu i no positiu. O sia que es refredaría a menys que el foc de la dorsal atlàntica (15.000 Kms de llargària de volcans submarins constants des de fa 4.000.000 anys) ho compensès. D’altra banda si es desglaces el Pol Nord, el nivell del aigua dels mars no pujaría ja que s’ha de cumplir Arquimedes (la part dels ice-bergs que sura compensa la dilatació de l’aigua gelada).
    Però si que puja una mica el nivell de les costes de la mateixa manera que el mar és salat degut a que l’aigua dolça dels rius el salent: les runes i terres flotants dels rius van al fons dels mars i fan pujar el nivell, però molt poc (un milimetre per segle).
    Si volem mesurar si es calenta o refreda cal mesurar la profunditat de la isoterma de 4ºC del Pacífic (ja que l’aigua a 4ºC és la més densa i el fons del mar està a 4 graus). Si voleu comentar-me quelcom ho podeu fer al meu e mail: colltomas@gmail.com (he treballat al Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya 9 anys i tinc alguna dada interessant al respecte.

  2. La meva postura roman en el text up supra tramés.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: